Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

181,891 users have contributed to 42,190 threads and 254,623 posts.

In the past 24 hours, we have 2 new thread(s), 13 new post(s) and 57 new user(s).

  • VEPro & Pro Tools Output Routing?

    For some reason, after setting up VEPro with Pro Tools, when trying to route VEpro outputs to AUx track Inputs in Pro Tools, Out 1/2 never shows up. Only Out 3/4 and higher. (See VEPro manual photo page 115 which shows similar situation). If I create more outputs such as 5/6, 7/8, etc. they show up in PT for selection, but still never Outs 1/2? Most of the time I only use 4 Outputs anyway, usually 2 for close mics out, and 2 for Stage mics. Thus id I set up 4 outputs in VEPro, only 3/4 show up for selection in Pro Tools. I know that in Cubase, all outputs show up form VEPro. Am I missing something here?
     

    KM

    Image


  • After more testing, it appears that Out 1/2 (default) ends up being reserved for the instrument track that the VEPRO plugin is inserted on. Adding extra auxiliary tracks can be assigned to other VEPro outputs but not Out 1/2. You can send the signal out over a bus from the instrument track to another aux track. Not sure if there is more of a delay in signal depending on what type of track VEPro is getting routed to though.


  • Hi, 

    Copying from your conversation with our support team (Marnix): 

     Latency is actually identical, no matter if the signal is routed back into the instrument channel or an Aux.

    Best, 
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL