Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

178,859 users have contributed to 42,065 threads and 253,925 posts.

In the past 24 hours, we have 4 new thread(s), 9 new post(s) and 58 new user(s).

  • Adding a new VI to Synchron Stage MIR Pro venue: default postition is OUT OF STAGE!!!

     

    Hello,

    I noticed (initially surprised because I didn't get sound from a new entered VI Pro, and so looking for the cause I see the icon being in the black left high corner...) that every time I add a new VI to Synchron stage, despite clicking on stage it goes outside.

    I looked for the preference but I can't find the default starting position: any way to have it on stage (to check if it play, and for easier repositioning)?

    P.S: I see it seems to be zoom dependant: if zoom is normal the new VI goes out, if zoom is high it stays in, if zoom is little (stage is little in the middle of the screen) the VI goes far, far, far away... any fix?


  • I already asked a developer to look into it. Personally I can't reproduce the issue right now, sorry to say so.

    Kind regards,


    /Dietz - Vienna Symphonic Library
  • last edited
    last edited

    @Dietz said:

    I already asked a developer to look into it. Personally I can't reproduce the issue right now, sorry to say so. Kind regards,
    Thank you very much for taking care. Maybe ( I would say even likely) its dependent on system and graphics. Im on Mac Pro late 2013, last OS, 4K Samsung monitor. I will check if my PC Windows 10 cast differently. Cheers Fabio

  • No, its indipendent from the system. My PC Windows 10 different graphic and video stil put the VI Icon out of the stage in the left upper corner It was detected with VEPro last version and Synchron Stage A wide venue but now I discover it happens with other venues as well, in both Mac and Pc. Then I’m expecting you may replicate the issue.

  • last edited
    last edited

    @Dietz said:

    I already asked a developer to look into it. Personally I can't reproduce the issue right now, sorry to say so.

    Kind regards,

    It happens consistently for me.

    **Leigh


  • last edited
    last edited

    @fatis12_24918 said:

    No, its indipendent from the system. My PC Windows 10 different graphic and video stil put the VI Icon out of the stage in the left upper corner It was detected with VEPro last version and Synchron Stage A wide venue but now I discover it happens with other venues as well, in both Mac and Pc. Then I’m expecting you may replicate the issue.

    Unfortunately I cannot reproduce this issue here either. Could you please send me more details about your system and software versions - and maybe a more detailed description of how to reproduce this?

    When I add a bunch of new VI Pro instances in VE Pro, the instruments are added in rows of 11 instruments, x postions in a range of -5.5m to 5.5m. Any zooming or scrolling did not change this. 

    What is your default instrument type? And how do you add instruments (with the button in the lower left corner, via the Mixer tab,...)?

    Thanks a lot, Florian