Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

181,799 users have contributed to 42,186 threads and 254,594 posts.

In the past 24 hours, we have 6 new thread(s), 27 new post(s) and 49 new user(s).

  • loading samples in Vienna Instruments Pro

    I haven't done this in a while and I seem to be rusty indeed. It's in my now-long-complete 3rd symphonic file and in the second violins. I can't get the samples to load and can no-longer set up the key switches, and dragging the samples won't load them. (I want to layer legatos with tremolos but I can't load anything.)loading files

    I can't understand why this seems to be the only track which doesn't work. and I just seem to be back to first grade.

     

    I'm running Pro 2.4

     

    Ed Gold


  • Happened to me recently.  Make sure optimize is turned off or samples won't load.


  • Yes, optimize is off but the track is still mute. The names of the samples move in place but it doesn't show them loading.

    Thanks for your answer.


  • Hi Edward, 

    Sounds strange. 

    What happens if you rebuild or reload this VI PRO instance in a new VI PRO instrument?

    Best, 
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL
  • Thanks, Paul,

    I'll certainly have to try that as I have no other choice.

     

    Ed


  • I have an earlier version of the file and if I copy the violins 2 with the endless and useless matrix files in that track all is well (except for the balances). I am aware that I can disable the unused articulations although I've forgotten the details but if I try to change to plain violins in SE and SE plus, I'm back where I started, that is a mute track. 

    I may try to reach my phone contact in California at Ilio but I imagine after the Labor Day holiday, that may be difficult to impossible. 


  • But I did reach Ilio and got everything working as I did forget a lot of what I once knew. It would take too much time and effort to explain the setup so I won't at this point. 

    Thanks both.

    Ed Gold