Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

181,613 users have contributed to 42,178 threads and 254,543 posts.

In the past 24 hours, we have 4 new thread(s), 12 new post(s) and 40 new user(s).

  • No Master/Slave connection when Audio Input is selected.

    Hello Community,

    I’m new with Audio Mixing and just find out that there is no Master/Slave connection when Audio Input is selected. I have a connection in Multi-Output.
    Bypass button has gone in Logic X so I’m not able to bypass in I/O Utility as recommended in Manual
     
     

    Image

    Image

    Image


  • Hi Gukas, 

    What happens if you click "Assign" in the Audio Input Plug-in?

    If you are connected to a VE PRO Server with a "normal" Vienna Ensemble Server Interface Plug-in, the Audio Input Plug-in can hook into that connection. 

    Best, 
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL
  •      Hello Paul ,

    Thanks for the anwer.

    I'll show step by step. When I click "Assin" it there happends nothing. The Audio Input doesn't see the Slave Comp. Audio track plays back but when I assign VE Pro Audio Input - no sound.

    Image

    Image

    Image

    Image


  • Hello Gukas, 

    You need an EXISTING VE Pro Connection to the VE PRO Server in order to make the Audio Input plug-in work. 

    1) Insert VE PRO as an instrument plug-in and CONNECT to a VE PRO Server. 

    2) Insert the Audio Input Plug-in as an FX plug-ins and CONNECT to the existing connection. 

    3) Choose which input you want to use in the Audio Input plug-in. 

    4) Insert an Audio Input Channel, and pick the corresponding Audio Input as a source. 

    Best, 
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL
  • Thanks Paul,

    It works fantastic.