Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

184,538 users have contributed to 42,365 threads and 255,344 posts.

In the past 24 hours, we have 0 new thread(s), 6 new post(s) and 62 new user(s).

  • Play and Kontakt

    Hey guys, I have read here and there that Play and Kontakt are not best friends in VEP. Is this still the case? If so, is this in the same instance, or even the same metaframe?


  • Just as an FYI. I've had Kontakt loaded with prlly 4 to 6 instruments running thru VEP on a slave with no issues. But thats with no VIP instances only cause I still dont know how to set up and designate the midi channels properly when both loaded. But I use Kontakt all the time on the Slave.


  •  

    Thats cool, but did you use EW Play at the same time?


  • I've had problems in the past using Play in VE Pro even by itself. However, I haven't used Play in the last year or so.


  • I havent had problems with Play (so far, knock on wood), its been running very stable. I havent yet tried Kontakt at all within VEP though..


  • I haven't had any problems with PLAY and Kontakt 4.


  • last edited
    last edited

    There seem to be some Problems with the UI of more recent Kontaktlibraries, I at least do have had several time Problems that not all sliders buttons or Userinterfacepages are displayed or accessible when I load them in VE.

    I do work with Kontakt 5 and have similar Problems with the UVI-Workstation. (I do have Play aswell but do not use it that much with VE to give you likewise reliable impressions about Problems with Play, but as far I can remember I also preferd to use the EastWest-Choirs not in VE but directly in the sequencer with a VE-Input for MIR.)

    BTW: As I already mentioned in another Thread, I would like to have VI to be able to load Kontakt 5 Libraries or even Play and UVI-Libraries, since none of those Sampleplayers has such an ingenious Matrix-System. If that would be possible we also presumably would have no problem to use Problem with Kontakt or Play-Libraries in VE 😉


  • last edited
    last edited

    @fahl5 said:

    There seem to be some Problems with the UI of more recent Kontaktlibraries, I at least do have had several time Problems that not all sliders buttons or Userinterfacepages are displayed or accessible when I load them in VE.

    Hi,

    KONTAKT, UVI WS etc. require an active audio connection for their GUIs to display correctly.  E.g. you have to CONNECT your VEP instances to your audio host first...


  • No problems with Play and Kontakt 4 here.