Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

182,108 users have contributed to 42,205 threads and 254,666 posts.

In the past 24 hours, we have 4 new thread(s), 10 new post(s) and 64 new user(s).

  • RESOLVED - Computers Not Connecting

    Thanks to the awesome support from Vienna, and the members on this board, this is now resolved. Part of the issue was I downloaded the incorrect program from the download page...for some reason, the latest revision of VEPro is labeled as "Vienna Ensemble Service (64-bit)". I downloaded the previous revision, and it now opens as Vienna Ensemble Server (64-bit). This, along with the static IP's, fixed the problem! This software is fantastic! Hello, This is probably been asked many times, but I am stumped...... I have been using VEPro 5 on my single PC without issue. I recently added a Mac as the master, with the intention of utilizing my PC as the slave hosting all of my VI's. I got everything loaded up as per the tutorial videos and manual, but I'm not having any luck seeing the slave computer in the server VEPro interface in Cubase 7. When I press connect, I only see the local host (the Mac). I have both machines connected via gigabit, directly with a regular cat 5 ethernet cable (no router, etc). I have also turned off the firewall on the PC, enabled sharing, etc, but I understand this is not necessary. What am I missing? Perhaps it's my OS? My PC (slave) is running Win 7 Pro 64bit, and the Mac is running OS X 10.9, Mavericks. Maybe I'm missing a few settings in the Mac's network preferences?? Any help GREATLY appreciated.

  • Static IPs.


  • here is a manual for two Mac, you can use it for a Mac and a PC

    http://cyrilblanc.fr/site_principal/slave_mac.html


    MacBook Pro M3 MAX 128 GB 8TB - 2 x 48" screen --- Logic Pro --- Mir Pro 3D --- Most of the VI libs, a few Synch... libs --- Quite a few Kontakt libs --- CS80 fanatic