Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

178,616 users have contributed to 42,055 threads and 253,902 posts.

In the past 24 hours, we have 2 new thread(s), 19 new post(s) and 81 new user(s).

  • vsldaemon (Not Responding) causes massive dropouts on Mac OS X 10.5.6

    Hi I installed Vienna Instruments v2.0 buld 3238 on my MacBook Pro running the latest ac OS X 10.5.6. As soon as the Vienna Instruments Standalone is started or the Vienna Instruments plugin is loaded into any host application the vlsdaemon process gets launched (my guess it'ts a registration / licencing / copy protection thingy). however in Activity Monitor the process shows up red as "Not Responding", causing the spindump proocess to run which takes about 8% CPU. Whichever of the three (Standalone or PlugIn / vsldaemon (Not Responding) / spindump) is responsible I don't want to figure myself, but the result is a nasty audio stutter, making playing unbearable even at very high latency times (500ms overall). I set a new custom directory and reastarted my machine. I did not re-install Vienna Instruments, though. Does anyone now how to fix this? PS: I didn't figure how to properly search this forum. It's a pain.

  • The vsldaemon "not responding"  doesn't signify a problem. Unsure of why you're getting audio stutter, but for searching the forum just type in what you're looking for in the white window next to Search, then click on Search.

    Colin


  • Hi Colin Thanks for the reply and sorry for the bother. In the meantime I re-installed Vienna Instruments - and the problem is now gone. I had Licence Control Center open during the original Install - this may have prevented the latter from completing properly.

  • Glad to hear it..


  • It's one of the most common problems... and it's even mentioned in the manual (fancy that!).

    Maybe there should be a couple of stickies for these topics that keep coming up every three days, to spare the VSL team more time for developing product :-).