Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

184,839 users have contributed to 42,370 threads and 255,389 posts.

In the past 24 hours, we have 0 new thread(s), 10 new post(s) and 63 new user(s).

  • [SOLVED] Running into Issues after upgrading to Windows 10 20H2

    I get eLicenser errors relating to ID NOT recognized. 

    If I open Cubase, or Studio One, and then close them, I cant get either to load again if VEP is running.  In fact, I end up rebooting. 

    I have reinstalled, reregistered the elicenser with Steinberg, but it still keeps coming back. 

    Yes, I have installed all the latest versions of everything. If it is because of Windows 10 update, it has been out for months now. There shouldn't be an issue.


  • I applied the same update this morning (Dec. 21 2020) and VEP 7 freezes during playback leading me to forcefully terminate.

    5 channels each with 7 articulations of the Play VST. Machine is 8-core/64G RAM and running 2T SSD.


  • Hi Synetos, 

    Can you please send screenshots to support@vsl.co.at, with a link to this thread?

    Also, please include which versions of software you are using (version numbers). 

    Best, 
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL
  • last edited
    last edited

    @Paul said:

    Hi Synetos, 

    Can you please send screenshots to support@vsl.co.at, with a link to this thread?

    Also, please include which versions of software you are using (version numbers). 

    Best, 
    Paul

    Paul,  For whatever reason, I am no longer having the issue.

    However, I did make several changes to my system, so it is hard to say what was the real issue/solution. I completely removed VEP, had updates to other software, and moved some things around for USB ports.

    If it comes back again, I will send in the info to support. Hopefully just something to do with other software I updated.