Vienna Symphonic Library Forum
Forum Statistics

178,559 users have contributed to 42,053 threads and 253,884 posts.

In the past 24 hours, we have 4 new thread(s), 12 new post(s) and 83 new user(s).

  • VE7 PRO Could Not Connect

    Using one computer. Followed instructions in documentation to enter 127.0.0.1 for the network. Inserted A for the instance.  Got message: Could not connect to 127.0.0.1 (64) (A).


  • Hi Ken, 

    Which OS are you working on? Did you make sure that the VE Pro Server is running?

    Best,
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL
  • Hi Paul,

    Windows 10. Yep, the server splash screen comes up, so I think that means it's running.  Then the smaller dialog box shows up, and I follow the instructions for creating an instance and connecting, and I get the error I have reported.

    Ken


  • Just double checking, you are indeed running the server application and NOT the one simply named Vienna Ensemble Pro, but the one named Vienna Ensemble Pro Server, correct? 


  • Jon, Thanks!

    It turns out I wasn't running the server.  I just re-read the setup instructions, and I missed the very first step. D'oh!

    Run the server first, THEN install the app as a vst.  It's working fine now :-)  I have a very bad habit of not reading thoroughly.  Has impeded my progress my entire life. I'm almost 73.  Oh well... :-)   Life is still great!

    Ken


  • last edited
    last edited

    Hi Ken, 

    Thanks for the update. I know quite some people who are not_so_thorough_readers, so no worries there 😊

    Best,
    Paul


    Paul Kopf Product Manager VSL